اگر قصد گردشگری و سفر به کشور زیبای بلغارستان را دارید، بهتر است قبل از انجام مقدمات سفرتان این مطلب را بخوانید:

آیا ویزای بلغارستان شنگن است؟

در ابتدا باید به یاد داشته باشید، هرچند که بلغارستان جزو اتحادیه اروپاست، اما این کشور جزو کشورهای مشخص در لیست ویزای شنگن نیست، به همین دلیل با داشتن ویزای این کشور نمی توانید در سایر کشورهای عضو شنگن تردد کنید.

سفر به این کشور اروپایی با داشتن هتل ها و سیستم حمل و نقل ارزان و غذاهای خوشمزه اما با قیمت مناسب، مقرون به صرفه است و با داشتن طبیعت زیبا و جاذبه های فرهنگی و گردشگری فراوان مقصد خوبی برای گردشگران محسوب می شود. زبان رسمی مردم این کشور بلغاری است، اما شما در شهرها و مکان های توریستی می توانید افرادی را پیدا کنید که به زبان انگلیسی هم صحبت می کنند.

ویزا بلغارستان | فی بلیط
ویزا بلغارستان | فی بلیط

چطور می توانیم از سفارت بلغارستان برای اخذ ویزا وقت بگیریم؟

برای اخذ ویزای بلغارستان باید شخص متقاضی، با تعیین وقت قبلی، حضوری به سفارت آن در تهران مراجعه کند. برای دریافت نوبت مراجعه می توانید با شماره تلفن های ۸۸۷۷۵۶۶۲ – ۸۸۷۷۵۰۳۷  در روزهای کاری از ساعت ۱۰ تا ۱۴ تماس حاصل نمایید. پس از گرفتن وقت برای مراجعه حضوری، باید با در دست داشتن مدارک لازم که در زیر به آنها اشاره می کنیم، به سفارت مراجعه نمایید.

حتما توجه داشته باشید که در حال حاضر فرآیند کاری اخذ ویزای بلغارستان در حدود یک ماه طول می کشد و بنابراین بهتر است، حداقل یک ماه قبل از سفر برای دریافت ویزای بلغارستان اقدام کنید.

شرایط ویزا بلغارستان (کوتاه مدت)

  1. ارایه اصل گذرنامه با داشتن حداقل 7 ماه اعتبار از تاریخ سفر
  2. ارایه یک قطعه عکس(3.5×4.5) بدون عینک، تمام رخ رنگی، پشت زمینه سفید
  3. تکمیل فرم مشخصات فردی به صورت دقیق و خوانا (دریافت فرم از طریق سایت سفارت)
  4. کپی تمام صفحات شناسنامه هر کدام روی یک برگه جداگانه A4 و کپی کارت ملی
  5. کپی صفحات اول و دوم پاسپورت هر کدام به صورت جداگانه و کپی صفحات دارای ویزا روی برگه های جدا
  6. ارایه گواهی گردش حساب بانکی حداقل 6 ماهه با موجودی حداقل 50،000،000 ریال به همراه مهر بانک و نام شخص مسافر
  7. به همراه داشتن بیمه سلامت معتبر که حداقل تا 30 هزار یورو را پوشش دهد.
  8. در صورت رد شدن از سفارت سایر کشورهای اروپایی و داشتن مهر ریجکتی باید مدارکی مبنی بر علت رد شدن ویزا ارایه دهید.
  9. ارایه مدارک مستدل که نشان دهد مسافر دلایل خوبی برای بازگشت به کشورش دارد که می تواند شامل مدارک زیر می شود :
  10. گواهی اشتغال به کار، قرارداد استخدام، یا سایر مدارک/ معرفی نامه که نشان می دهد متقاضی در کشور مبداء دارای شغل و یا حرفه ای است، به علاوه ارائه فیش حقوقی حداقل یک ماه گذشته
  11. گواهی اشتغال به تحصیل یا مدارک مربوط به ثبت نام شخص در موسسه آموزشی-دانشگاهی کشور مبداء
  • داشتن مدارکی که نشان می دهد متقاضی دارای ملک و دارایی در کشور مبداء است.
  • مواردی که باید در گواهی اشتغال به کار ذکر شوند عبارتند از: نام و نام خانوادگی / نام شرکت یا موسسه / سمت فرد متقاضی / میزان حقوق دریافتی در ماه / شماره گذرنامه/ مدت زمان اشتغال به کار در شرکت یا موسسه / مهر و امضای مدیر عامل یا رئیس هیات مدیره/ تاریخ صدور گواهی اشتغال

حتما به خاطر داشته باشید:

  1. روند صدور ویزا از سال 2013 در سفارت بلغارستانعلاوه بر روش شناسایی (تشخیص هویت)  با استفاده از ضبط اطلاعات بیومتریک (انگشت نگاری دیجیتالی و عکس دیجیتالی) انجام می شود. بنابراین حضورشخص متقاضی برای انگشت نگاری از ده انگشت و گرفتن عکس دیجیتالی توسط کارکنان سفارت همراه با ارائه فرم درخواست ویزا به بخش کنسولی سفارت بلغارستان در تهران الزامی است. البته متقاضیانی که قبلا ویزای بلغارستان را دریافت کرده‌اند، نیازی به ارائه دوباره اطلاعات بیومتریک ندارند.
  2. برای افرادی که می پرسند آیا در شرایط عادی امکان صدور ویزای بلغارستان به صورت فوری مقدور است یا خیر، تاکید می کنیم امکان صدور ویزای بلغارستان فوری وجود ندارد.
  3. هزینه ویزا بلغارستان برای افراد بزرگسال نفری 60 یورو و برای کودکان بین ۶ تا ۱۱ سال معادل ۳۵ یورو است. همچنین، امکان پرداخت با کارت بانکی در محل سفارت وجود ندارد.
  4. کودکان زیر ۶ سال از پرداخت هزینه صدور ویزا بلغارستان معاف هستند.