نحوه اخذ ویزا ایران

معنا و مفهوم ویزا

در ابتدا به مفهوم ویزا، هزینه ویزا ایران، قیمت ویزا ایران برای اتباع افغانی، فرم درخواست ویزای ایران و انواع ویزای ایران می پردازیم و سوال هایی که در ذهنمان شکل می گیرد در زمینه ویزا ایران پاسخ می دهیم.

ویزا یا روادید مدرکی است که هر فرد برای وارد شدن به کشور دیگری به آن نیاز دارد و از ملزومات سفر به حساب می آید. به طور معمول ویزا را به صورت مهر در پاسپورت می زنند و یا به زبانی ساده تر اجازه ی ورود به هر کشور را ویزا یا روادید می گویند. مردم کشورهای دنیا می توانند با داشتن پاسپورتی که حداقل 6 ماه اعتبار داشته باشد و مدارک لازم درخواست ویزا ایران را دهند که ما درباره ی راه های درخواست ویزای ایران صحبت خواهیم کرد.

ویزا ایران | فی بلیط
ویزا ایران | فی بلیط

انواع ویزای ایران

ایران برای اتباع خارجی ۱۳ نوع روادید را صادر می کند که ما به طور خلاصه به برخی از آنها اشاره می کنیم.

  • مولتی: برای افرادی است که به تعداد دفعات بالا ورود و خروج دارند صادر می شود.
  • موقت: این نوع روادید برای گروه های علمی، ورزشکاران که قصد ورود به ۲ یا چند باره به ایران را دارند صادر می شود یا افرادی مانند مهمانداران هواپیما، کارکنان قطار، رانندگان وسایل نقلیه عمومی، خدمه کشتی ها و افرادی که قصد ماندن در ایران را ندارند و فقط می خواهند از ایران عبور کنند و به کشورهای دیگر بروند از این نوع ویزا استفاده می کنند
  • سیاحتی: برای گردشگران خارجی که قصد بازدید از جاذبه های ایران را دارند صادر می شود.
  • زیارتی: برای گردشگران خارجی که قصد سفر به مناطق زیارتی از قبیل مشهد یا قم را دارند صادر می شود .
  • سیاسی: این نوع روادید برای مقامات دولتی و سیاسی است که برای نشست های سیاسی به ایران سفر میکنند.
  • تحصیلی: این نوع از روادید مخصوص دانش آموزان ، دانشجویان ، طلاب علوم دینی اس که قصد تحصیل در ایران را دارند.
  • تجاری: برای کسانی که می خواهند برای انجام کاری به ایران سفر می کنند، صادر می شود. البته این نوع ویزا برای برخی از کشورها دشوارتر است و با حساسیت بیشتری صادر می شود. برای افرادی که کار های غیرسیاسی هم دارند مثل قراردادهای کاری هم یک نوع ویزا صادر می شود.
  • مطبوعاتی: این نوع روادید برای افرادی مانند خبرنگاران ، عکاسان ، روزنامه نگاران و در کل تیم خبری که قصد پوشش یک رویداد خبری را دارند داده می شود.
  • ازدواج(خانواده): این نوع روادید برای افرادی که قصد ثبت ازدواج دارند و به این دلیل به ایران می آیند صادر می شود. برای اتباع خارجی که به طور دائم در ایران بوده اند و می خواهند برای دیدن خانواده خود به کشور خود بروند و از مرخصی به طور موقت استفاده کنند (حداکثر سه ماه) ، این افراد باید قبل این زمان به ایران وارد شوند.
  • خروج: این نوع روادید برای مقیمانی که پس از خروج از کشور قصد بازگشت دوباره را ندارند، صادر می شود.

اتباع خارجی برای درخواست ویزا ایران حتما بایستی پاسپورت کشور خود را با حداقل 6 ماه اعتبار داشته باشند برای مثال:

برای ثبت نام پاسپورت افغانی باید ابتدا در سامانه اینترنتی سفارت جمهوری اسلامی افغانستان ثبت نام کرد ولی در نهایت با پاسپورت افغانی نمی توان به ایران سفر کرد و باید درخواست ویزای ایران را داد و فرم درخواست ویزا ایران را تکمیل کرد. هزینه ویزای ایران برای مردم کشورهایی که با ایران لغو روادید دارند 50 هزار تومان می باشد.

ویزا ایران | فی بلیط
ویزا ایران | فی بلیط

برای اخذ ویزا ایران دو راه وجود دارد:

  1. به صورت شخصی وارد سایت وزارت امور خارجه ایران شوید و اقدام به ثبت اطلاعات خود کنید و در اخر قیمت ویزا ایران را پرداخت کنید.
  2. از طریق یکی از آژانس های معتبر که مجوز اخذ ویزای ایران را دارند درخواست دهید. که این راه بیشتر پیشنهاد می شود به این علت که آژانس های مسافرتی با امتیازات اداری خود زمان صدور ویزا را برای شما کاهش می دهد.

در پایان، در این مقاله از انواع، چگونگی، قیمت و اخذ ویزا ایران با هم صحبت کردیم. می توان بیان کرد با راحت تر صادر کردن ویزای توریستی برای گردشگران خارجی هم به اقتصاد و فرهنگ کشور خود کمک می کنیم و هم آداب و رسوم ایران عزیزمان را برای مردم جهان صادر می کنیم.