ویزا چیست؟

می دانیم که برای سفر به کشورهای خارجی نیاز به اخذ ویزا داریم. این در حالی است که اگر مراحل اخذ ویزا را ندانیم بسیار به مشکل بر خواهیم خورد. در این مقاله قصد داریم در خصوص انواع ویزا و مراحل و مدارک لازم در این مسیر یک سری اطلاعات ارائه دهیم.

تفاوت ویزا با پاسپورت

یکی از موضوعاتی که در زمینه اخذ ویزا بسیار سوال می شود تفاوت آن با پاسپورت است. در پاسخ به سوال ویزا چیست اینطور توضیح داده می شود که ویزا یک نوع مجوز ورود است. مجوزی که با اهداف مختلفی صادر می شود و دارای مدت معینی برای اقامت است. افرادی که ویزا دارند نمی توانند به طور دائم در کشور اقامت داشته باشند و از حقوق شهروندی نیز برخوردار نمی شوند. پاسپورت یا گذرنامه یک اوراق هویتی است و پس از طی نمودن مراحل اخذ ویزا و اقامت موقت و دائم صادر می شود. این اوراق از سوی دولت هر کشور صادر می شود و برای شناسایی هویت و ملیت شهروندان در وضعیت بین المللی است. در این برگه اطلاعاتی شامل عکس، نام و تاریخ تولد وجود دارد و البته یک سری اطلاعات فیزیکی نیز دیده می شود. افرادی که گذرنامه دارند از حقوق شهروندی برخوردار می باشند.

ویزا | فی بلیط
ویزا | فی بلیط

مراحل اخذ ویزا

در ابتدا پیش از گرفتن ویزا نیاز است که اطلاعات دقیقی در زمینه انواع ویزا و هدف هر یک داشته باشیم و چه خوب است که از قیمت ویزا با اهداف مختلف نیز مطلع باشیم.

ویزای ترانزیت به منظور رسیدن به مقصد اصلی صادر می شود و دارای اعتبار از چند ساعت تا ۱۰ روز است. ویزای اقامت کوتاه مدت که نام دیگر آن ویزای توریستی است با هدف بازدید از اقوام صادر شده و از این نوع ویزا هرگز نمی توان برای تحصیل و کار استفاده کرد. این ویزا در مدل اختصاصی با دعوت نامه نیز صادر می شود. هزینه ویزا از نوع توریستی متغیر است.

در مسیر صدور ویزا، گزینه به عنوان شرایط خاص و یا پزشکی نیز وجود دارد که این گزینه برای بیماران صادر می شود. برای دریافت ویزا با هدف کار و درآمد زایی نیاز است که کارفرمایی وجود داشته باشد و یا فرد از تخصص بالایی برخوردار باشد. در نظر داشته باشید که در این مسیر سابقه کار بسیار مهم است. درخواست ویزا با هدف تحصیلی از نوع ویزای بلند مدت محسوب می شود و دارای زیرمجموعه هایی مانند ویزای تحقیقاتی است. اخذ ویزا برای کار موقت بسیار مشکل است اما اعتبار بیشتری به نسبت ویزای تجاری دارد. یک نوع ویزا خبرنگاری نیز وجود دارد که زیر مجموعه ویزای کار است.

ویزا | فی بلیط
ویزا | فی بلیط

برای گرفتن ویزا چه مدارکی لازم است

برای اخذ ویزا افراد می بایست به طور دقیق وضعیت صدور ویزا را مطالعه نمایند. هر شخص می بایست گذرنامه با اعتبار ۶ الی ۱ سال داشته باشند و پاسپورت وی دو برگ سفید داشته باشد. افراد می بایست فرم درخواست ویزا را به درستی تکمیل نمایند. در نظر داشته باشید که شرایط استاندارد پاسپورت ایران به طور دقیق ارزیابی می شود. افراد می بایست دو قطعه عکس ارائه داده و سوابق تحصیلی و کاری برای اخذ ویزا می تواند شانس صدور را بیشتر نماید. خدمات اخذ ویزا متغیر است و به صورت دوره ای تعیین می شود. مراحل گرفتن ویزا و پاسپورت نیاز به دقت بالایی دارد. در ابتدا باید فرم درخواست تکمیل و ارسال شود این کار معمولاً به شکل آنلاین صورت می گیرد سپس در صورتی که فرم اولیه تأیید شد به شما وقت سفارت اعلام می شود و باید طبق تایم های اعلام شده گزینه مناسب را انتخاب نمایید. در نظر داشته باشید که در روز مصاحبه باید همه چیز به طور شفاف ارائه شود هر نوع پاسخ اشتباه به ضرر شما خواهد بود. برای اخذ ویزا از نوع توریستی یک هفته زمان کافی است اما اخذ ویزا با هدف کار و تجارت باید بارها بررسی شود و در این مسیر نیاز است که یک سری شواهد به طور دقیق مشخص شود بنابراین مدت زمان ۶ ماه نیز تا صدور ویزای کاری گزارش شده است. در مسیر اخذ ویزا باید اطلاعاتی در زمینه تمدید نیز وجود داشته باشد به این ترتیب به محض گذشتن زمان تمدید ماندن شما در کشور مقصد با جریمه های نقدی و قانونی همراه است و مشکل ساز خواهد بود. اخذ ویزا نیاز به صبر و زمان زیادی دارد.